ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U proleće i leto - moraju se služiti sa voćem i tartom, a u hladnijim danima - cimet je obavezan.
Sastojci:
Testo
- 2 kašike instant kvasca
- 3/4 čaše mleka
- 1/4 čaše vode
- 1 jaje
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/4 čaše rastopljenog maslaca
- 3 i 1/4 čaše običnog brašna
- 1/4 čaše šećera
- prstohvat soli
- 2 kašike maslaca
- 3-4 kašike cimeta
- 3-4 kašike smeđeg šećera
- 1 jaje za prelivanje rolni
Priprema:
Dodati toplo mleko u kvasac. Mešati toplu vodu sa umućenim jajima i ekstraktom vanile. Dodati rastopljeni maslac i kvasac sa mlekom, a zatim sve promešati. Na kraju dodati sve suve sastojke - brašno sjedinjeno sa šećerom i solju. Testo mesiti u kuhinjskom robotu opremljenim nastavkom za testo od kvasca (oko 10 minuta). Nakon toga staviti testo u prethodno zagrejanu rernu na 40°C (sa ventilatorom) na 30 minuta. Da bi testo ostalo sočno, na dnu rerne se može staviti vatrostalna posuda sa vodom.
Kada se testo podigne, razvući ga u pravougaonik, premazati maslacem a zatim dodati cimet i šećer. Iseći na trake širine 5 cm i razvući. Staviti ih u pleh za mafine premazan rastopljenim maslacem i pažljivo ih poravnati. Premazati ih umućenim jajetom. Peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C (sa ventilatorom).
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM
Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem....