SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
Sastojci:
- 2 kriške omiljenog hleba (npr. italijanskog)
- češanj belog luka
- mali avokado
- šaka rukole
- šaka matovilca
- feta sir
- jedan pileći file
- kašika soja sosa
- prstohvat slatke paprike
- prstohvat ljute paprike
- pola kašičice mešavine začina za kebab-giros (najbolje domaće)
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Najbolje je da počnete sa pripremom piletine. Očistite file i uklonite sve neprijatne delove. Pomešajte soja sos, slatku i ljutu papriku, mešavinu začina za kebab-giros, biber i 2 kašike maslinovog ulja u maloj posudi. Dodajte file i pokrijte ga marinadom. Stavite u frižider najmanje 10 minuta tako da se svi sastojci pomešaju. Pržite pileći file 10 minuta sa obe strane. Ostavite ga sa strane da se ohladi kako bi se meso sleglo. Isecite meso na kriške koje nisu previše debele.
Pripremite tost i namažite ga zgnječenim belim lukom. Stavite rukolu, matovilac, piletinu i avokado isečen na kriške. Stavite komadiće feta sira i lagano poprskajte maslinovim uljem.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...
PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM
Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem....