SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM

Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.

Sastojci: 

 
  • 2 kriške omiljenog hleba (npr. italijanskog)
  • češanj belog luka
  • mali avokado
  • šaka rukole
  • šaka matovilca
  • feta sir
  • jedan pileći file
  • kašika soja sosa
  • prstohvat slatke paprike
  • prstohvat ljute paprike
  • pola kašičice mešavine začina za kebab-giros (najbolje domaće) 
  • biber
  • maslinovo ulje 
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM

Priprema:


Najbolje je da počnete sa pripremom piletine. Očistite file i uklonite sve neprijatne delove. Pomešajte soja sos, slatku i ljutu papriku, mešavinu začina za kebab-giros, biber i 2 kašike maslinovog ulja u maloj posudi. Dodajte file i pokrijte ga marinadom. Stavite u frižider najmanje 10 minuta tako da se svi sastojci pomešaju. Pržite pileći file 10 minuta sa obe strane. Ostavite ga sa strane da se ohladi kako bi se meso sleglo. Isecite meso na kriške koje nisu previše debele.

Pripremite tost i namažite ga zgnječenim belim lukom. Stavite rukolu, matovilac, piletinu i avokado isečen na kriške. Stavite komadiće feta sira i lagano poprskajte maslinovim uljem.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi