SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA

Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu, paradajz i sveži pesto. Poklopite sa drugim parčetom hleba i uživajte.

Sastojci:


Porcije: 2 sendviča

Sendvič
  • 4 kriške hleba u italijanskom stilu
  • 1 mocarela
  • paradajz srednje veličine
  • 2 kriške pršuta
  • šaka rukole
  • maslac 
Pesto
  • 1 šolja svežeg lista bosiljka
  • 1/2 šolje svežeg lista nane
  • 1/4 šolje parmezana ili sira Grana Padano
  • 2 veća češnja belog luka
  • 1/4 šolje blanširanih badema (ili pinjola)
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • prstohvat soli
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA

Priprema:


Pesto
Stavite oprani, osušeni bosiljak i lišće nane u duboku posudu. Dodajte parmezan, beli luk, bademe, maslinovo ulje i prstohvat soli, a zatim umutite u blenderu. Ako pesto bude previše gust, možete dodati više maslinovog ulja da biste dobili svoju omiljenu teksturu. Možete i probati ukus tokom pripreme kako biste znali da li da dodate još soli ili belog luka, ako je potrebno. 

Sendvič
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu, paradajz i sveži pesto. Poklopite sa drugim parčetom hleba i uživajte.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi