SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu, paradajz i sveži pesto. Poklopite sa drugim parčetom hleba i uživajte.
Sastojci:
Porcije: 2 sendviča
Sendvič
- 4 kriške hleba u italijanskom stilu
- 1 mocarela
- paradajz srednje veličine
- 2 kriške pršuta
- šaka rukole
- maslac
- 1 šolja svežeg lista bosiljka
- 1/2 šolje svežeg lista nane
- 1/4 šolje parmezana ili sira Grana Padano
- 2 veća češnja belog luka
- 1/4 šolje blanširanih badema (ili pinjola)
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Pesto
Stavite oprani, osušeni bosiljak i lišće nane u duboku posudu. Dodajte parmezan, beli luk, bademe, maslinovo ulje i prstohvat soli, a zatim umutite u blenderu. Ako pesto bude previše gust, možete dodati više maslinovog ulja da biste dobili svoju omiljenu teksturu. Možete i probati ukus tokom pripreme kako biste znali da li da dodate još soli ili belog luka, ako je potrebno.
Sendvič
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu, paradajz i sveži pesto. Poklopite sa drugim parčetom hleba i uživajte.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...
PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM
Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem....