PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM
Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem...Iskustvo vredno da zbog njega zgrešite...
Sastojci:
Puslice
- 4 belanca
- 220 g sitnog šećera
- 1/2 kašike soka od limete
- prstohvat soli
- 300 ml pavlake sa 36% mlečne masti
- kašike šećera u prahu
- 250 g svežeg voća (borovnice, jagode)
Priprema:
Ručno umutiti belanaca dok masa ne postane čvrsta. Kada se belanca toliko stegnu da ne padaju kada se okrenu naopačke, nastavite da dodajete kašičice šećera jednu za drugom. Na kraju dodati sok od limuna. Pena treba da bude sjajna i veoma čvrsta.
Penu sipati u dresir džak i oblikovati gnezda na papiru za pečenje kojim je obložen pleh: prvo oblikovati okrugli kolačić, a zatim postepeno graditi zidove.
Puslice u obliku gnezda sušiti u prethodno zagrejanoj rerni na 80 °C oko 4,5 sata.
Ohlađene puslice napuniti šlagom umućenim sa kašikom šećera u prahu, a zatim ukrasiti svežim voćem.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...