PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM

Lagane kao pero, hrskave, topi se u ustima, punjene šlagom i sezonskim voćem...Iskustvo vredno da zbog njega zgrešite...

Sastojci:


Puslice
  • 4 belanca
  • 220 g sitnog šećera
  • 1/2 kašike soka od limete
  • prstohvat soli
Pored toga,
  • 300 ml pavlake sa 36% mlečne masti
  • kašike šećera u prahu
  • 250 g svežeg voća (borovnice, jagode)
PUSLICE-GNEZDA SA ŠLAGOM I VOĆEM

Priprema:


Ručno umutiti belanaca dok masa ne postane čvrsta. Kada se belanca toliko stegnu da ne padaju kada se okrenu naopačke, nastavite da dodajete kašičice šećera jednu za drugom. Na kraju dodati sok od limuna. Pena treba da bude sjajna i veoma čvrsta.

Penu sipati u dresir džak i oblikovati gnezda na papiru za pečenje kojim je obložen pleh: prvo oblikovati okrugli kolačić, a zatim postepeno graditi zidove.

Puslice u obliku gnezda sušiti u prethodno zagrejanoj rerni na 80 °C oko 4,5 sata.

Ohlađene puslice napuniti šlagom umućenim sa kašikom šećera u prahu, a zatim ukrasiti svežim voćem.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi