RAVIOLI SA KUPUSOM I PEČURKAMA

Obavezno jelo na svakoj trpezi za Badnje veče. Ravioli su napravljeni od delikatnog testa, punjeni filom od šumskih pečuraka, kiselog kupusa, začinskog bilja i prženog luka.

Sastojci:

(oko 40 komada)

Testo:
  • 500 g običnog brašna tip 500
  • 60 g skroba
  • 40 g maslaca
  • 220 ml mleka
  • 100 ml vode
  • pola kašike soli
Nadev:
  • 400 g kiselog kupusa
  • 400 g kupusa
  • 20 g sušenih divljih pečurki
  • 120 g crnog luka, iseckanog (uzmite veoma veliku glavicu)
  • 2 lovorova lista
  • 4 zrna pimenta zdrobljena u avanu
  • 2 kašike meda
  • so i biber
  • ru (1 kašika brašna i 1 kašika maslaca)
  • gi maslac
RAVIOLI SA KUPUSOM I PEČURKAMA

Priprema:


Dodajte čašu tople vode pečurkama i neka se natapaju15 minuta, zatim sitno isecite i pržite dok ne omekšaju. Sitno narežite kupus, sipajte vodu da prekrije kupus, dodajte so i kuvajte dok ne omekša. Zagrejte 1 kašiku gi maslaca u tiganju i pržite crni luk dok ne postane zlatan. Iscedite vodu iz kiselog kupusa i sitno isecite, sipajte vodu da ga prekrije, dodajte lovorovo lišće, piment i kuvajte dok ne omekša. Pomešajte kupus, kiseli kupus i pečurke (uklonite lovorovo lišće), dodajte med, prženi luk, so i biber i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Pržite kašiku gi maslaca i brašna, dodajte 1/4 čaše vode i fil od kupusa i dinstajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi. Stavite brašno u posudu i dodajte iseckani maslac. Zagrejte mleko sa vodom, tako da bude vrelo, ali ne ključalo.

Ulijte vruće mleko sa vodom u posudu i umutite u mikseru dok testo ne bude mekano i ne bude lepljivo. Podelite na 4 dela, svaki istanjite oklagijom dok ne bude tanak. Isecite testo rubom čaše i stavite 1,5 kašika nadeva na svaki komad testa, zatvorite krajeve. Kuvajte 2-3 minuta od trenutka kada počnu da izlaze balončići.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi