RAVIOLI SA KUPUSOM I PEČURKAMA
Obavezno jelo na svakoj trpezi za Badnje veče. Ravioli su napravljeni od delikatnog testa, punjeni filom od šumskih pečuraka, kiselog kupusa, začinskog bilja i prženog luka.
Sastojci:
(oko 40 komada)Testo:
- 500 g običnog brašna tip 500
- 60 g skroba
- 40 g maslaca
- 220 ml mleka
- 100 ml vode
- pola kašike soli
- 400 g kiselog kupusa
- 400 g kupusa
- 20 g sušenih divljih pečurki
- 120 g crnog luka, iseckanog (uzmite veoma veliku glavicu)
- 2 lovorova lista
- 4 zrna pimenta zdrobljena u avanu
- 2 kašike meda
- so i biber
- ru (1 kašika brašna i 1 kašika maslaca)
- gi maslac
Priprema:
Dodajte čašu tople vode pečurkama i neka se natapaju15 minuta, zatim sitno isecite i pržite dok ne omekšaju. Sitno narežite kupus, sipajte vodu da prekrije kupus, dodajte so i kuvajte dok ne omekša. Zagrejte 1 kašiku gi maslaca u tiganju i pržite crni luk dok ne postane zlatan. Iscedite vodu iz kiselog kupusa i sitno isecite, sipajte vodu da ga prekrije, dodajte lovorovo lišće, piment i kuvajte dok ne omekša. Pomešajte kupus, kiseli kupus i pečurke (uklonite lovorovo lišće), dodajte med, prženi luk, so i biber i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta. Pržite kašiku gi maslaca i brašna, dodajte 1/4 čaše vode i fil od kupusa i dinstajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi. Stavite brašno u posudu i dodajte iseckani maslac. Zagrejte mleko sa vodom, tako da bude vrelo, ali ne ključalo.
Ulijte vruće mleko sa vodom u posudu i umutite u mikseru dok testo ne bude mekano i ne bude lepljivo. Podelite na 4 dela, svaki istanjite oklagijom dok ne bude tanak. Isecite testo rubom čaše i stavite 1,5 kašika nadeva na svaki komad testa, zatvorite krajeve. Kuvajte 2-3 minuta od trenutka kada počnu da izlaze balončići.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...