LAGANA SALATA SA TOSTOM
Ponekad vam se baš jede nešto lagano i hranljivo. Naša salata je idealno rešenje. Pruža vam sve hranljive materije i, pored toga, zadovoljava potrebu za senzacijom ukusa.
Sastojci:
- šaka listova rukole
- šaka potočarke
- nekoliko listova rimske zelene salate
- 2 jajeta
- 3 kriške hleba (najbolje ako je hleb od celog zrna)
- 2 manja krastavca
- nekoliko čeri paradajza
- 50 g feta sira
Sos od meda i senfa
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 1 kašika dižonskog senfa
- 1 kašika meda
- so, biber
Priprema:
Stavite rukolu, matovilac i rimsku zelenu salatu iscepkanu na komadiće u činiju i pomešajte. Kuvajte jaja oko 10 minuta da budu tvrdo kuvana. U međuvremenu, pripremite tost i iseckajte ga na kockice dužine jednog centimetra. U salatu stavite četvrtine jaja, prepolovljene kriške krastavca i prepolovljene čeri paradajze. Dodajte komadiće tosta i iseckanu fetu.
Pomešajte sa maslinovim uljem, balzamiko sirćetom, senfom, medom, soli i biberom. Dodajte sos neposredno pre serviranja.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...