ČORBA OD BUNDEVE

Topla, aromatična čorba od bundeve može da učini čuda. Probajte je posutu semenkama bundeve, orašastim plodovima ili uz omiljeni tost...

Ingredients:

  • Mala bundeva (približno 1kg pre ljuštenja)
  • 2 šalota
  • 2 češnja belog luka
  • 3 šargarepe
  • 3 krompira srednje veličine
  • 1 cm široka kriška celera
  • 1 litar dobrog bujona od povrća
  • 80 ml pavlake sa 30% mlečne masti
  • morska so
  • biber
  • prstohvat đumbira
  • maslinovo ulje
  • semenke bundeve (za garniranje)
ČORBA OD BUNDEVE

Priprema:


Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikom loncu. Dodajte iseckani šalot i zgenječni beli luk. Pržite oko 5 minuta. Dodajte oljuštenu bundevu očišćenu od semenki i izrezanu na kocke. Pržite kratko na jakoj vatri. Isecite šargarepu na kriške, a krompir i celer na kockice. Dodajte povrće u lonac, a zatim dodajte topli bujon. Poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Zatim umutite supu u blenderu i dodajte pavlaku, so, biber i đumbir. Poslužite vruće sa pečenim semenkama bundeve na vrhu.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi