ČORBA OD BUNDEVE
Topla, aromatična čorba od bundeve može da učini čuda. Probajte je posutu semenkama bundeve, orašastim plodovima ili uz omiljeni tost...
Ingredients:
- Mala bundeva (približno 1kg pre ljuštenja)
- 2 šalota
- 2 češnja belog luka
- 3 šargarepe
- 3 krompira srednje veličine
- 1 cm široka kriška celera
- 1 litar dobrog bujona od povrća
- 80 ml pavlake sa 30% mlečne masti
- morska so
- biber
- prstohvat đumbira
- maslinovo ulje
- semenke bundeve (za garniranje)
Priprema:
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikom loncu. Dodajte iseckani šalot i zgenječni beli luk. Pržite oko 5 minuta. Dodajte oljuštenu bundevu očišćenu od semenki i izrezanu na kocke. Pržite kratko na jakoj vatri. Isecite šargarepu na kriške, a krompir i celer na kockice. Dodajte povrće u lonac, a zatim dodajte topli bujon. Poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Zatim umutite supu u blenderu i dodajte pavlaku, so, biber i đumbir. Poslužite vruće sa pečenim semenkama bundeve na vrhu.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...