ČORBA OD BUNDEVE SA KOKOSOVIM MLEKOM, ĐUMBIROM, SVEŽIM KORIJANDEROM I GAMBORIMA
Tokom jeseni i zime radije biramo topla jela, koja su i hrana za dušu. U ovo doba godine nije loše pripremati jela na bazi povrća i voća koja će vas dugo držati sitim. Sencor blender će vam omogućiti da napravite jela koja su zdrava i prepuna hranljivih sastojaka, sa neverovatnim ukusom i bojom!
Sastojci:
Porcije: 6
- 600 g oljuštene bundeve
- 3 krompira srednje veličine
- 2 češnja belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 konzerva kokosovog mleka (400 ml)
- 1 mala čili paprika
- đumbir, komad dugačak 2 cm
- 300 ml vode
- sveži korijander: za čorbu i za garniranje
- morska so i biber po želji
Tigrasti gambori
- 6-12 tigrastih gambora (količina zavisi od njihove veličine)
- 1 kašika maslaca
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 mali češanj belog luka
Priprema:
Iseckajte oljuštenu bundevu i krompir. Zgnječite beli luk.
Oljuštite đumbir i sitno ga iseckajte. Očistite malu čili papriku i sitno je iseckajte.
Dodajte maslac i maslinovo ulje u dublju, prethodno zagrejanu posudu, a zatim dodajte bundevu, krompir, beli luk i čili papriku. Pržite oko 10-12 minuta. Nakon toga dodajte vodu i kuvajte 10-15 minuta dok ne omekša.
Pržite oljuštene i očišćene gambore na maslacu sa maslinovim uljem i sitno isečenim češnjem belog luka oko 2-3 minuta sa svake strane.
Kada su svi sastojci mekani, umutite sve u blenderu dok smesa ne postane glatka, dodajte kokosovo mleko i iseckane listove korijandera, zatim dodajte so i biber i ponovo stavite da provri. Poslužiti supu sa svežim listovima korijandera i gamborom.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...