ČOKOLADNI MAFINI SA GODŽI BOBICAMA, BRUSNICAMA I SVEŽOM POMORANDŽINOM KOROM SA PRELIVOM OD CRNE ČOKOLADE
Pravljenje kolača predstavlja pravu radost kada vreme postane hladnije. Dok čekamo Božić hajde da probamo da napravimo aromatične mafine – omiljeni slatkiš na našem stolu. Hajde da uz pomoć Sencor blendera pripremimo nešto fino što će svojim izgledom i ukusom dospeti do dubine vašeg srca.
Sastojci:
Porcije: 6
Testo
- 60 g običnog brašna
- 80 g crne čokolade
- 35 g šećera
- 75 g maslaca
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika brusnica
- 1 kašika godži bobica
- 1 kašičica rendane kore pomorandže
- 50 g crne čokolade
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 kašika maslaca
- nekoliko brusnica, godži bobica i kašičica rendane kore pomorandže za dekoraciju
Priprema:
Testo
U tiganj stavite maslac, šećer i čokoladu.
Stavite tiganj na laganu vatru, pomešajte sastojke i ostavite sa strane. (budite oprezni – smeša ne treba da provri).
Stavite pripremljenu smešu u mikser kako biste pomešali sve sastojke.
Dodajte prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo, mešajte neko vreme, zatim dodajte jaja i nastavite sa mešanjem.
Na kraju kašikom dodajte brusnice, godži bobice i koru pomorandže. Stavite testo u kalupe za pečenje do 2/3 njihove dubine.
Stavite mafine u prethodno zagrejanu rernu na 160°C i pecite oko 20 - 25 minuta.
Dobra praksa je da izvadite jedan mafin i ubodete ga drvenim štapićem da biste videli da li je unutra suv; ako nije, nastavite da pečete još 5 minuta.
Ostavite mafine sa strane nakon što ih izvadite iz rerne.
Ohlađene mafine prelijte prelivom od crne čokolade i ukrasite brusnicama, godži bobicama i korom pomorandže.
Preliv
U šerpi pomešajte crnu čokoladu, maslac i šećer u prahu.
Držite na laganoj vatri dok se ne sjedini (budite oprezni i ne dozvolite da proključa).
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...