ČOKOLADNI LEŠNIK KOLAČ SA JELKOM

Čokolada i lešnici idu dobro zajedno. Dodavanje ukusnih ukrasa u obliku jelke impresioniraće ljude.

Sastojci:


(za 3 tarta)

Biskvit:
  • 4 jajeta
  • 3/4 čaše brašna
  • 1/3 čaše šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 puna kašika kakaoa
  • 1/2 čaše lešnika

Krem:
  • 1 čaša mleka
  • 1/2 pakovanja želea od mleka
  • 1 kašika šećera (ako žele od mleka nije zaslađen)
  • 2 kašike mekog maslaca
Garniranje:
  • 1 1/2 mlečne čokolade
  • 1 crna čokolada (sa oko 70% kakaoa)
ČOKOLADNI LEŠNIK KOLAČ SA JELKOM

Priprema:


Odvojite belance od žumanaca. Pomešajte žumanca sa praškom za pecivo i ostavite sa strane da se podigne. Umutite belanaca mikserom (koristeći dodatak mućenje), dodajte šećer i nastavite sa mućenjem. Dodajte lešnike u posudu za seckanje i iseckajte. Pomešajte belanaca sa smesom od žumanaca. U smesu od jaja prosejte brašno, kakao i iseckane lešnike. Pažljivo umešajte sastojke, stavite na široku posudu za pečenje (možete koristiti i pleh za rernu – što je površina veća, to bolje). Pecite oko 20 minuta na 180°C.
Stavite sa strane i isecite 9 prstenova pomoću čaše.

SAVET: ostatke možete zadržati i osušiti da biste ih koristili kao bazu za budući desert.
Pripremite krem. Skuvajte žele od mleka sa mlekom i šećerom, a zatim ostavite sa strane. Dodajte maslac u žele od mleka i pomešajte koristeći standardnu ručicu miksera.

Postavite tart u 3 sloja i namažite čokoladni mus između svakog od njih. Nakon topljenja mlečne čokolade na pari (ili u mikrotalasnoj) stavite je na vrh i sa strana.

Rastopite crnu čokoladu, stavite je u tubu od papira za pečenje i istisnite je na drugi list papira za pečenje i izrežite šestokrake zvezde (trebalo bi da dobijete 3 seta zvezda, 4-5 komada u svakoj partiji). Da bi vam bilo lakše, najbolje je da koristite olovku da nacrtate 3 seta prstenova na papiru za pečenje, a zatim ih popunite istiskivanjem zvezdastih oblika.

Staviti u frižider dok se ne stvrdne. Pažljivo ih izvadite iz papira za pečenje i spojite ih pomoću čokolade, raspoređujući od najvećeg do najmanjeg tako da prave oblik jelke.

Stavite tu jelku na vrh svakog tarta. Dodajte šećer u prahu na vrh.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi