LAKI MEDENJACI SA MARMELADOM
Sa predivnom aromom, ovaj neodoljivi sočni medenjak ima prelepu boju.
Sastojci:
- 2 čaše običnog brašna
- 1 čaša šećera
- 1 jaje
- 125 g margarina (rastopljenog i ohlađenog)
- 250 g marmelade od šljiva
- 1 čaša mleka
- 2 kašičice kakaa
- 2 kašičice začina od đumbira
- 1 kašičica sode bikarbone
- maslac za namaz
- ½ čaše marmelade od šljiva za premazivanje
- 100 g crne čokolade (sa najmanje 60% sadržaja kakaa)
- 50 g maslaca
Priprema:
Uključiti rernu na 180°C. Maslacem premazati pleh za pečenje.
Staviti jaje i šećer u blender i mutiti dok ne dobiju belu boju.
Tokom mućenja, postepeno dodavati margarin, marmeladu od šljiva, mleko, kakao, sodu bikarbonu, đumbir i na kraju malo brašna. Mutiti dok smesa ne postane glatka.
Sipati smesu u pleh za pečenje i ubaciti u rernu. Peći 50-60 minuta ili sve dok se štapić ne ostane suv kad se izvadi iz smese. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, zatim izvaditi iz pleha za pečenje, preseći na pola, ravnomerno premazati marmeladom od šljiva i spojiti oba komada.
Za pripremu premaza, rastopiti čokoladu zajedno sa maslacem na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i dobro promešati, a zatim ravnomerno preliti medenjak.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...