KRAMBL KOLAČ SA ŠLJIVOM

Šljive povezujemo sa prelepom, sunčanom jeseni. Želimo da njihov slatki, sočni ukus dugo ostane u našem sećanju. Dodavanje cimeta i hrskavog testa stavlja nas u sjajno, blago melanholično raspoloženje, podsećajući na lepe uspomene...

Sastojci:

  • 10 (oko 400 g) šljiva
  • prstohvat šećera
  • prstohvat cimeta
  • 100 g običnog brašna
  • 80 g šećera
  • oko 50 g maslaca
  • 3 kašike ovsa
KRAMBL KOLAČ SA ŠLJIVOM

Priprema:


Temeljno operite šljive, uklonite koštice i isecite svaku na četiri komada. Stavite u male keramičke posude za pečenje i lagano pritisnite. Dodajte prstohvat šećera i cimeta.

Prosejte brašno na ploču za mešenje hleba, dodajte šećer, ovsenu kašu i maslac. Mesite smesu prstima dok testo za krambl ne postane grubo. Stavite testo preko šljiva.

Pecite na 180°C oko 25-30 minuta.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi