KRAMBL KOLAČ SA ŠLJIVOM
Šljive povezujemo sa prelepom, sunčanom jeseni. Želimo da njihov slatki, sočni ukus dugo ostane u našem sećanju. Dodavanje cimeta i hrskavog testa stavlja nas u sjajno, blago melanholično raspoloženje, podsećajući na lepe uspomene...
Sastojci:
- 10 (oko 400 g) šljiva
- prstohvat šećera
- prstohvat cimeta
- 100 g običnog brašna
- 80 g šećera
- oko 50 g maslaca
- 3 kašike ovsa
Priprema:
Temeljno operite šljive, uklonite koštice i isecite svaku na četiri komada. Stavite u male keramičke posude za pečenje i lagano pritisnite. Dodajte prstohvat šećera i cimeta.
Prosejte brašno na ploču za mešenje hleba, dodajte šećer, ovsenu kašu i maslac. Mesite smesu prstima dok testo za krambl ne postane grubo. Stavite testo preko šljiva.
Pecite na 180°C oko 25-30 minuta.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...