MUS OD BELE ČOKOLADE SA SVEŽIM JAGODAMA I LISTOVIMA NANE

Proleće je dobro vreme za traženje najboljih recepata za kolače koje možete podeliti sa prijateljima i porodicom. Hit slatkiš među domaćim kolačima je tart sa musom od bele čokolade kao alternativa tradicionalnim kolačima i desertima. Ovu poslasticu je lako napraviti ako koristite Sencor mikser sa planetarnim sistemom za mešenje testa.

Sastojci:


Porcije: 8

Hrskavo testo
  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 4 kašike vode
  • prstohvat soli

Mus
  • 400 ml pavlake sa 30% mlečne masti
  • 150 g bele čokolade
  • 300 g svežih jagoda (ili drugog sezonskog voća)
MUS OD BELE ČOKOLADE SA SVEŽIM JAGODAMA I LISTOVIMA NANE

Priprema:

Hrskavo testo
Stavite brašno, šećer u prahu i prstohvat soli u mikser i mešajte neko vreme. Iseckajte ohlađeni maslac na komade i dodajte u ostale sastojke. Mešajte oko 1 minut dok smeša ne bude izgledala kao krupne mrvice hleba. Dodajte 4 kašike vode, pomešajte nekoliko puta dok se sastojci ne pomešaju. Formirajte kuglu testa, umotajte u foliju i držite u frižideru barem jedan sat.
Ohlađeno testo stavite na pobrašnjenu kuhinjsku površinu i razvaljajte na veličinu posude za pečenje.
Maslacem premažite posudu za pečenje. Testo razvaljajte pobrašnjenom oklagijom, zatim ga stavite iznad posude za pečenje i razvucite. Višak testa stavite na ivice posude za pečenje. (Ako ima više viška testa, koristite oklagiju tako da se višak može lako iseći na ivici posude). Ohladite još 30 minuta. Nakon hlađenja, prekrijte testo aluminijumskom folijom i pritisnite keramičkim kuglicama za pečenje ili drugim odgovarajućim teretom.
Pecite oko 12 minuta na 180°C i dalje sa teretom. Nakon toga uklonite teret i pecite još 10-12 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Mus
Stavite pavlaku (50 ml) na paru i polako rastopite belu čokoladu dok ne postane glatka. Preostalu pavlaku stavite u mikser i mutite dok ne postane tvrda. Polako dodajte ohlađenu belu čokoladu umućenoj pavlaci i pažljivo promešajte.

Jagode
Isecite oprane i osušene jagode na komade od 4-5 mm. 

Dekoracija
Rasporedite rvnomerno ohlađeni mus od bele čokolade na pečeno i ohlađeno testo. Ohladite tart u frižideru barem jedan sat. Ukrasite ohlađeni tart jagodama, počevši od ivica i završite unutra.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi