TESTENINA SA SOSOM OD SVEŽEG PARADAJZA
Priroda, svežina, jednostavnost... sve je tu. Odličan ukus pravog paradajza u kombinaciji sa začinskim biljem, belim lukom i aromom crnog luka. Ponekad su jednostavne ideje najbolje.
Sastojci:
- 2 porcije testenine (pene, rigatoni...)
- 750 g svežih, zrelih paradajza (volovsko srce)
- 2/3 čaše pasiranog paradajza
- 2 kašike maslaca
- 2 šalota
- 2 češnja belog luka
- polovina struka svežeg bosiljka
- prstohvat origana
- parmezan
- šaka rukole (opciono)
- so
- crni biber
Priprema:
Rastopite maslac u dubokom tiganju ili loncu i pržite sitno iseckane šalote. Zatim dodajte zgnječeni beli luk. Pržite oko 5 minuta.
U međuvremenu oljuštite paradajz, sipajte vruću vodu preko njega i uklonite koru paradajza. Isecite na 4 dela. Odvojite sok u manju šerpu. Iseckajte pulpu paradajza i stavite u šerpu. Dodati proceđen sok od paradajza bez semenki. Kuvajte poklopljeno oko 30 minuta. Nakon toga dodajte pasirani paradajz, iseckano začinsko bilje, dodajte so i crni biber. Poklopite i ostavite 10 minuta na laganoj vatri.
U međuvremenu pripremite testeninu al dente. Procedite i ostavite na cediljki.
Stavite sos u blender i mutite dok smesa ne postane glatka. Dodajte sos u tiganj, dodajte testeninu, šaku parmezana i rukolu (opciono). Dobro promešajte i poslužite.
Prijatno!"
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...