HUMUS SA AROMATIČNIM KORIJANDEROM
Uprkos ograničenoj količini sastojaka, kao što su leblebije, tahini, maslinovo ulje, sok od limuna i beli luk, humus ima fantastičan ukus i dodaje raznolikost mnogim jelima.
Ingredients:
Porcije: 4
- 2 konzerve leblebija ili 500 g kuvanih leblebija
- 3 kašike namaza od susama (tahini)
- 3 prstohvata mlevenih semenki kumina
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- pola čaše hladne vode
- 5 kašika limunovog soka
- polovina struka korijandera
- 3 češnja belog luka
- so po ukusu
Priprema:
Stavite u posudu blendera: leblebije, maslinovo ulje, tahini, sveže isceđeni sok od limuna, iseckani beli luk i dodajte polovinu vode. Umutite u blenderu dok ne postane kremasti pire. Ako je smesa previše gusta, dodajte još vode dok ne postane kremasta. Dodajte so po ukusu i umutite u blenderu.
Pripremljeni humus stavite u posude za serviranje, dodajte maslinovo ulje i semenke kumina. Poslužiti kao namaz za hleb ili uz jelo.
Prijatno!
Ostali recepti
RECEPT ZA ZELENI DETOKSIKACIONI SMUTI
Smuti je odličan za pružanje neophodnih hranljivih sastojaka iz povrća i voća...
STIMULIŠUĆI SMUTI OD CIMETA I POMORANDŽE
Kada večeri postanu duže, dobro je ispuniti ih sjajnim aromama koje stimulišu...
SENDVIČI SA ŠVARCVALDSKOM ŠUNKOM, BRI SIROM I PESTOM OD RUKOLE
Probajte ovu mešavinu ukusa. Svež integralni hleb, tanki listovi švarcvaldske...
SENDVIČI U ITALIJANSKOM STILU SA PESTOM OD BOSILJKA
Pripremite tost i namažite ga maslacem. Stavite rukolu, šunku, mocarelu...
SENDVIČI SA AVOKADOM, PILETINOM I FETOM
Kombinacija odličnih ukusa i bogatih hranljivih materija u jednom sendviču.
ROLNICE SA CIMETOM
Kolači od kvasca su nam omiljene poslastice tokom cele godine. U...