PRALINE SA PISTAĆIMA

Odlična ideja za užinu ili mali poklon za prijatelja ili porodicu. Može biti lep poklon ako je posebno umotan. Nema ničeg boljeg od iskrenog poklona.

Sastojci: 

 
  • 100 g bele čokolade
  • 100 g mascarpone sira (na sobnoj temperaturi)
  • 50 g mlevenih pistaća + za preliv
  • 1 kašika limunovog soka
  • narendana kora limuna (pola limuna)
  • 1 kašika likera od badema
PRALINE SA PISTAĆIMA

Priprema:


Ispeći pistaće i ohladiti ih. Polomiti čokoladu na manje delove, rastopiti je na pari i ostaviti da se ohladi ali da i dalje bude u tečnom stanju. Kašikom pritiskati mascarpone da omekša. Dodati čokoladu i mešanjem je spojiti sa ostatkom smese. Sipati kiselu vodu preko limuna, narendati koru i iscediti sok. Sipati u kašu od maskarpone sira, zatim dodati liker i promešati. Staviti pistaće u blender i mešati smesu dok ne postane gruba na izgled. Dodati u kašu i promešati. Držati u frižideru jedan sat.

Ručno iseckati ili usitniti u blenderu orahe koje želite da upotrebite za preliv. Izvaditi kašu iz frižidera. Kašikom formirati male kuglice (stavite malo ulja na ruke da izbegnete lepljenje kaše za prste). Uvaljati ih u pistaće. Držati u frižideru jedan sat. Uviti praline u dekorativnu foliju.

Prijatno!
Otkazati
imate za upoređenje
Uporedi